Domů / RAW / Recepty / Borůvkové bezlepkové mufiny s quinoou
Energie života

Borůvkové bezlepkové mufiny s quinoou

Dnes pro výrobu mufin využijeme Quinou neboli merlík chilský, který je v Jižní Americe využíván po staletí hlavně pro vysoký obsah bílkovin, vápníku a rostlinného tuku. Quinoa je bezlepková rostlina. Také má v sobě zastoupeny všechny esenciální aminokyseliny, které si tělo nedokáže samo vytvořit.

Díky vysokému podílu hořčíku a vitamínu B2 Quinoa prospívá lidem trpícím migrénami a jako potravina s velmi vysokým obsahem vlákniny napomáhá při snižování krevního tlaku, kardiovaskulárních onemocněních, rakovině tlustého střeva a při diabetu.

Budeme potřebovat

  • 50 g mletých vloček bez lepku
  • 2 pl uvařená quinoa
  • 1 vajíčko
  • 1 kl prášku do pečiva
  • 2 pl borůvek
  • 1 kl medu

Quinou uvaříme dle návodu. Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vajíčko, uvařenou quinou a vyšleháme. Nakonec přidáme borůvky a už jen zlehka zamícháme. Nalijeme do formiček a pečeme na 180 st 10 minut. Z tohoto množství jsou 3 mufiny.

Dobrou chuť.

Ohodnoťte tento recept

Hodnocení

Co vám brání zkusit tento recept a pak ho ohodnotit, aby ostatní věděli, do čeho jdou? Podle nás je tento pokrm vynikající, navíc vhodný pro nizkohistaminovou dietu!

User Rating: Be the first one !
Web nebo e-shop?

Čtěte také

Bezlepkový ovocný dortík vhodný pro nízkohistaminovou dietu

Ovoce pro nízkohistaminovou dietu každý toleruje jiné, já použila borůvky, maliny a ostružiny. Recept na korpus …

Nebojte se a klidně sem napište komentář. Díky. :)

Loading Facebook Comments ...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *