NOVINKY
Domů / RAW / Divoká kuchařka
Energie života

Divoká kuchařka

Šťavel, šťovík, puškvorec, křen, jetel, hluchavka, čekanka, kopřiva, to jsou jen některé z jedlých rostlin, které najdete ve volné přírodě a také na seznamu Divoké kuchařky Pavly Dudkové.

Kuchařka obsahuje celkem 60 rostlinných druhů. Informuje o zásadách sběru, některých obsahovaných látkách a o historickém využívání jedlých planých rostlin od neolitu po současnost. Divoká kuchařka byla vytvořena původně jako výukový materiál pro výběrové semináře studentů středních škol, ale už dávno ji využívá široká veřejnost.

Zajímá vás využití planých rostlin v kuchyni? Divoká kuchařka pomůže i vám, klikněte zde.

Proč sbírat a konzumovat plané rostliny?

  1. Doplníme si stravu o zcela čerstvé potraviny i v případě, že nemáme zahrádku či možnost přístupu k čerstvé zelenině a ovoci.
  2. Doplníme si přirozeným způsobem živiny, minerály a stopové prvky, které se v běžné stravě už příliš nevyskytují, přesto jsou nutné pro náš zdravý život.
  3. Rozšíříme si sortiment používaných potravin, což nám umožní obohatit si jídelníček.
  4. Sběr planých rostlin nám umožní strávit více volného času v přírodě, což již samo o sobě má blahodárný vliv na zdraví a duševní pohodu.
  5. Ušetříme finanční prostředky.
Web nebo e-shop?

Čtěte také

Zajímavý fenomén: RAW pikniky v městských parcích

Je léto, kvetoucím jetelem ozdobené trávníky přímo vybízejí k usednutí a odpočinku. Jako zeleného stolu je využívají lidé se společným zájmem …