Domů / Archiv: jahody

Archiv: jahody

Bezlepkový koláč s jahodami a rebarborou

Budeme potřebovat: 100 g vloček bez lepku 50 g čirokové mouky 1 vajíčko 2 pl medu 1 prášek do pečiva 1 banán 100 ml rostlinného mléka (postačí i voda) 2 pl nepraženého kakaa Na náplň: 1 tvaroh 1 vajíčko sladidlo dle možností (med, datlový sirup) 5 stonků rebarbory + skořici 250 g jahod …

Čtěte více »

Lahodné čokoládové košíčky

Recept je z knihy „Zdravě a syrově“, račte vyzkoušet. Ingredience Košíčky- korpus 1 šálek lískových ořechů 1 š mandlí 1 š rozinek 1 š kokosu 3 pol. lžíce kakaových bobů Pěna- ½ š mandlového mléka 1 avokádo 2 pol. lžíce kokosového cukru 3 pol. lžíce citronové šťávy 1 banán 3 pol. lžíce …

Čtěte více »

Jahodové zmrzlé muffinky

Jahodová sezóna je v plném proudu a léto také. Takže jdeme do zmrzlin! Ingredience Mražené jahody Banány Instrukce Jahody nejprve zmrazíme. Banány oloupeme a rozmixujeme s mraženými jahodami. Nalijeme do formiček a ozdobíme nasekanými kousky jahod. Zamrazíme. Chod: Dezert Obtížnost: Začátečník

Čtěte více »

Špenátová polévka

Polévka, kterou si můžete udělat nejen na Zelený čtvrtek. Je velmi zdravá, protože obsahuje velké množství chlorofylu – zeleného barviva. Ingredience 2 Pl kešu sýra 2 šálky špenátu půlka menší cukety 2 šálky vody lžička tamari (nemusí být) několik lístků medvědího česneku nebo stroužek normálního citronová šťáva sůl červená kapie Instrukce Očistíme …

Čtěte více »

Letní dort

Hojnost letního lahodného ovoce je tu, tak si to užijte! Ingredience Korpus 1 šálek měkčích datlí 3/4 šálku mandlí (předem namočených a usušených) 1/4 šálku pohanky světlý krém 3/4 šálek kešu (předem namočených) 1/4 šálku kokosového oleje polovina avokádo 3 pol. lžíce kokosového cukru (nebo jiného sladidla) 1/2 šálku jahod a borůvek …

Čtěte více »