Domů / Archiv: raw-food

Archiv: raw-food

Zajímavý fenomén: RAW pikniky v městských parcích

Je léto, kvetoucím jetelem ozdobené trávníky přímo vybízejí k usednutí a odpočinku. Jako zeleného stolu je využívají lidé se společným zájmem o živou stravu.  Až půjdete parkem a uvidíte na rozložených dekách posedávat a polehávat skupinky lidí, kteří zobou zelené (míněno živé a syrové), budou to možná „účastníci zájezdu“, lidé, kteří se nikdy předtím neviděli. Na RAW vegan pikniky se …

Čtěte více »

Lahodné čokoládové košíčky

Recept je z knihy „Zdravě a syrově“, račte vyzkoušet. Ingredience Košíčky- korpus 1 šálek lískových ořechů 1 š mandlí 1 š rozinek 1 š kokosu 3 pol. lžíce kakaových bobů Pěna- ½ š mandlového mléka 1 avokádo 2 pol. lžíce kokosového cukru 3 pol. lžíce citronové šťávy 1 banán 3 pol. lžíce …

Čtěte více »

Jahodové zmrzlé muffinky

Jahodová sezóna je v plném proudu a léto také. Takže jdeme do zmrzlin! Ingredience Mražené jahody Banány Instrukce Jahody nejprve zmrazíme. Banány oloupeme a rozmixujeme s mraženými jahodami. Nalijeme do formiček a ozdobíme nasekanými kousky jahod. Zamrazíme. Chod: Dezert Obtížnost: Začátečník

Čtěte více »

Domácí pistáciová zmrzlina

V dětském věku jsem nejvíce milovala pistáciovou. Možná to bylo neobvyklou zelenou barvou, protože v té době jsem pistáciové oříšky vůbec neznala. Nepátrala jsem nikdy, jestli ta zmrzlina měla z pistácií pouze barvu, ale tato, kterou si můžete vyrobit jednoduše doma je poctivá pistáciová. Pistáciové vyloupané natural oříšky můžete koupit např. v arabském obchodě …

Čtěte více »

Špenátová polévka

Polévka, kterou si můžete udělat nejen na Zelený čtvrtek. Je velmi zdravá, protože obsahuje velké množství chlorofylu – zeleného barviva. Ingredience 2 Pl kešu sýra 2 šálky špenátu půlka menší cukety 2 šálky vody lžička tamari (nemusí být) několik lístků medvědího česneku nebo stroužek normálního citronová šťáva sůl červená kapie Instrukce Očistíme …

Čtěte více »

Letní dort

Hojnost letního lahodného ovoce je tu, tak si to užijte! Ingredience Korpus 1 šálek měkčích datlí 3/4 šálku mandlí (předem namočených a usušených) 1/4 šálku pohanky světlý krém 3/4 šálek kešu (předem namočených) 1/4 šálku kokosového oleje polovina avokádo 3 pol. lžíce kokosového cukru (nebo jiného sladidla) 1/2 šálku jahod a borůvek …

Čtěte více »

RawFest – festival živého jídla

Třetí ročník festivalu RawFest, festivalu živého jídla, zábavy, sportu a inspirace se uskuteční 4. a 5. června 2016 v Praze na Štvanici. Rawfood, česky syrová nebo také živá strava získává stále více příznivců. Základem tohoto výživového směru jsou pokrmy ze zeleniny, ovoce, semínek, ořechů, bylin, koření či řas, které neprošly chemickým zpracováním a tepelnou úpravou nad 42 °C. …

Čtěte více »