Pizza bez lepku, vhodná pro nízkohistaminovou dietu.
Budeme potřebovat:
- 100 g uvařené quinoi,
- 100 g vloček bez lepku,
- 100 g vody,
- 2 pl chia semínek,
- dále rýžovou smetanu, stroužek česneku, oregáno, sůl.
Quinou uvaříme dle návodu, přidáme vločky, vodu, sůl, chia semínka a vše rozmixujeme. Těsto necháme 30 minut odležet, pomocí mokrých rukou ho dáme do formy vyložené papírem na pečení. Dáme do trouby na 3 minuty zatáhnout. Na těsto poté nalijeme smetanu, kterou smícháme s česnekem a orgánem. Poklademe zeleninou, já použila brokolici, červenou papriku, pórek, mrkev a kukuřici. Posypeme vegan sýrem a dáme péct na 180 st 25 minut.
Dobrou chuť
Ohodnoťte tento recept
Hodnocení
Co vám brání zkusit tento recept a pak ho ohodnotit, aby ostatní věděli, do čeho jdou? Podle nás je tento pokrm vynikající, navíc vhodný pro bezlepkovou a nizkohistaminovou dietu!